Hírek

DAGENE szakmai látogatás a Haszonállat-génmegőrzési Központban

Ökoszisztémák – Termékek – Fajtafenntartás címmel rendezett nemzetközi konferenciát a DAGENE - Dunamenti Állatfajták Génmegőrző Nemzetközi Egyesülete- és a SAVE - Európai Mezőgazdasági Fajtavédelmi Alapítvány 2018. június 24-27. között Kozárdon. A négy napos szakmai találkozón 14 ország közel 50 neves szakembere képviseltette magát.

GÉNNET-21 szakmai tanácskozás – 2018. június 7.

2018. június 7-én a HáGK szervezésében a Báldy Bálint Konferencia központban került megrendezésre a GÉNNET-21 „A Kárpát-medencei őshonos haszonállatfajok, fajták és ökotípusok XXI. századi génbanki stratégiájának tudományos megalapozása és fejlesztése” című szakmai tanácskozás, a hasonló című, konzorciális VEKOP projekt részeként.

30. Nyúltenyésztési Tudományos Nap

2018. május 30-án a Kaposvári Egyetemen jubileumi, 30. alkalommal tartották meg a Nyúltenyésztési Tudományos Napot, melyen a Haszonállat-génmegőrzési Központot Dr. Eiben Csilla képviselte. A résztvevők a nyúltenyésztés teljes vertikumát képviselték: egyetemen és kutatóintézetben dolgozó oktatók, kutatók és hallgatók, a nyúlágazat vezető szakemberei (takarmánygyártók, vágóhidak képviselői) és nagyszámú termelő. A programot a WRSA magyar tagozatának éves ülése zárta.

Oldalak