Back to top

Latebra, Guszti, és Mimóza

A Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ Haszonállat-génmegőrzési Intézete három magyar óriás kisnyulat ajándékozott a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjának állatsimogatója részére.

A három kisnyúl gyorsan megszerette új otthonát, a tágas kifutóban őzgidákkal, dám borjúval, cigája juhval, törpekecskével, és más magyar óriásnyulakkal együtt él, és várja a látogatókat.

  

Az Állatparkban kézben nevelt kisállatok teljesen szelídek és barátságosan odamennek a látogatókhoz. Az eléjük helyezett eleségekkel bárki megetetheti őket, miközben engedik a simogatást is. Minden korosztály számára nagy élmény ilyen közeli kapcsolatba kerülni ezekkel a kedves élőlényekkel. Az állatokkal való kontaktus különösen a gyerekeket varázsolja el, akik akár órákat is képesek eltölteni a kis kedvencek társaságában, miközben sok mindent megfigyelhetnek, megtanulhatnak róluk. Napjaink ifjú generációjának egyre kevésbé van alkalma a természetet, a vadon élő élőlényeket vagy akár a házi állatokat megismerni, ezért az ilyen típusú bemutatóhelyeknek kiemelt jelentősége van.

A Körösvölgyi Állatpark minden nap nyitva tart és várja vendégeit, ahol az állatsimogatón kívül több, mint 50 féle Kárpát-medencére jellemző állatfaj ismerhető meg.

 

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság