Sajtószemle

Polgárőrök kutyás szolgálattal a bűnmegelőzésért – Kuvaszokat adtak át Dunakeszin

A kuvasz érdekében fogott most össze a Földművelésügyi Minisztérium (FM), az Országos Polgárőr Szövetség, valamint a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége – fogalmazott V. Németh Zsolt a Polgárőr Szövetség kutyás szolgálatának, valamint a magyar kutyafajták, kiemelten a kuvasz népszerűsítésére létrejött mintaprogram nyitórendezvényén kedden, Dunakeszin.

Export piacok meghódítására nyert uniós támogatást a szürkemarha tenyésztő egyesület

Mintegy 90 millió forintot kitevő uniós promóciós támogatást nyert el a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete hústermékeinek harmadik országokban történő értékesítéséhez. A sikeres pályázást a Földművelésügyi Minisztérium segítette.

Fontos megállapodás a méhészek érdekében

Stratégiai keretmegállapodást kötött az agrártárca és a méhészek egyesülete, az ágazat további fejlesztésével kapcsolatos együttműködésről szóló dokumentumot pénteken írta alá Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára és Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke – közölte az MTI.

Nyílt nap a tápiószelei génbankban

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezett nyílt napot és magbörzét a Növényi Diverzitás Központ Tápiószelén, március elején. A látogatók bepillantást nyerhettek az intézet génbanki munkájába. Magot cserélhettek és génbanki mintákat is kaphattak térítésmentesen a kertészkedők. A fajták fönnmaradásának egyik fontos módja ugyanis a házikerti továbbtermesztés.

Oldalak