Back to top

Sajtószemle

Novemberben ismét magyar tudomány ünnepe

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) idén is számos programmal készül a Magyar tudomány ünnepére, amelynek mottója „Értékteremtő tudomány”. Novemberben az Agrárminisztérium (AM), valamint a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) is csatlakozik a programsorozathoz, többek között azzal a céllal, hogy bemutassák az agrárkutatás, az agrárinnováció területén elért eredményeket.

Melyik faj legyen az év hala 2020-ban?

A Magyar Haltani Társaság folytatva a hagyományokat, a 2020-as évre is meghirdeti AZ ÉV HALA választást. A kitüntető címre ezúttal is három halfajt javasoltak, közülük a nyertes természetesen az lesz, amelyik a társaság tagjaitól, és valamennyi halakat ismerő, halakat szerető érdeklődőtől a legtöbb szavazatot kapja 2019. december 31. déli 12 óráig.

Őshonos magyar galambfajtánk belga gyökerekkel

Úgy tűnik, átalakul galambállományunk, hiszen egyre többen vállalkoznak húsgalambfajták tenyésztésére, de eközben egyes őshonos fajtáink tartóinak tábora is növekszik. Ilyen örvendetes jelennel bíró fajta a magyar szarkakeringő. Galambászkörökben különösen nagy becsben tartják a fajtát – elsősorban mint dajkagalambot, a rövidcsőrű galambok tulajdonosai.

Oldalak